Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Trekhaakstekers 7 of 13 polen? En aansluitvraag.

Collapse
X
 
 • Sorteren
 • Tijd
 • Toon
Clear All
new posts

  #16
  Om te reageren op de oorspronkelijke vraag: neem een 13-polige als je een caravan wilt trekken, en neem een 7-polige als je dat niet wilt. Bij een caravan ontkom je bijna niet aan de 13-polige maar voor normale aanhangers is 7-polig nog zeer gebruikelijk. Bovendien is een 7-polige gemakkelijker aan te sluiten.

  Je zou ook nog kunnen kijken naar (dacht ik) een Multicon, dat is een 13-polige waar ook een 7-polige op geplugd kan worden. Die is echter wel veel minder gebruikelijk dan de 7-polige en de Jaeger srekkers.

  Comment


   #17
   Oorspronkelijk geplaatst door BartJu Bekijk bericht
   Let wel: dit zijn de NL regels. In diverse buitenlanden rijden ze vaker met mistachterlichen, bv in de Ardennen, waar de mist en zicht ook door hoogteverschil nogal kunnen varieren.
   In Belgiƫ is het gebruik van het mistachterlicht verplicht (en ik quote de wegcode) "bij mist of sneeuwval die de zichtbaarheid verminderen tot minder dan 100 m alsook bij felle regen". Daarom zetten die het kreng dus al vrolijk aan bij een plensbui.
   '91 Volvo 340 GL Special - Das war einmal
   '10 Citroƫn C5 Tourer 1.6 THP
   '14 BMW R 1200 RT

   Comment


    #18
    Misachterlicht op aanhanger in NL Moet werken, wanneer de auto na 1997. Echter hebben wij pech. Indien een auto namelijk voor die datum wel over een misachterlicht beschikt, moet de aanhanger deze ook hebben. De vraag is echter of oom agent door zal hebben dat jou Volvo van tegen de 32 a 40 jaar hier mee uitgerust zal zijn. Officieel moet deze dus bij onze auto's zijn door gelust naar de aanhanger. Ze verkopen misachterlichten op afstandsbediening voor aanhangers...

    Regels zijn ook gek. Immers, achterbank gordels voor 89 mag je er gewoon uitslopen, maar als ze niet goed zijn wel afkeur.

    Achteruitrij lichten verplicht na 97. Zitten ze er wel op maar werken ze niet voor een auto voor 97, dat mag dan weer wel. Die regels zijn zo gek... Immers: Stel dat ik mijn mistlamp eruit sloop, dat mag dan weer niet want dat hoort te werken als het er opzit...

    Van die achteruit rijlampen kwam ik achter bij Erik, auto was goedgekeurd en hij rijd achteruit. Ik zeg, die achterruit rijlampen werken niet. Hoeft ook niet. Ik opzoeken, verrek dat klopt nog ook. Omdat bij sommige dingen het weer wel goed moet zijn als het er opzit ook al dat het niet verplicht is voor het jaartal van de auto. Dat is het vreemde.

    Echter, op internet staan genoeg verhalen dat het wel mag, indien het trekkende voertuig het wel heeft maar te oud is. ANWB zegt dat bijvoorbeeld.

    Boven de 750 kilo dan is het makkelijk, elke aanhanger van na 97 moet mistachterlicht hebben, is de aanhanger op kenteken voor 97 niet.

    Comment


     #19
     Oorspronkelijk geplaatst door Markvictor Bekijk bericht
     Regels zijn ook gek. Immers, achterbank gordels voor 89 mag je er gewoon uitslopen, maar als ze niet goed zijn wel afkeur.
     ...
     Boven de 750 kilo dan is het makkelijk, elke aanhanger van na 97 moet mistachterlicht hebben, is de aanhanger op kenteken voor 97 niet.
     Dank voor de info, wordt steeds gekker zo.

     Twee opmerkingen:
     - Ik begreep dat je voor 1989 geen achterbankgordels hoeft te hebben. Maar hebben ze er ooit ingezeten (origineel of niet) , dan mag je ze niet meer verwijderen. Geen bron voor handen, was ook iets formeligs op interweb.
     - ik verbaas me er nu eigenlijk over dat onze aanhanger (<750kg, nieuw gekocht 2004) geen mistachterlicht heeft. Kan het me niet herinneren, maar mogelijk heeft men me toen gevraags hoeveel polen de stekker moest hebben, en de auto toen had er 7. Jammer geantwoord dan, denk ik nu. Verloopje was nu beter dan geen officieel goedgekeurde verlichting...

     Volvo 340 GL Special, 5 d, 1990, 1.4, CVT | Volvo 340 GL Special, 3 d, 1990, 1.4, CVT |Volvo 245 DL, B21A, AW71, LPG, 1976

     Comment


      #20
      Wat je niet moet doen met die achterbank gordels is met slechte naar de APK gaan, dat ze vervolgens als afgekeurd op het lijstje staan, en dat jij ze dan vervolgens gaat verwijderen...

      Overigens vraag ik me af of het niet mag. Dat is een kwestie van het APK handboek er bij pakken. Ik denk namelijk dat het theoretisch wel mag.

      Zie : Bescherming inzittenden | RDW
      Comment

      Working...
      X