Aankondiging

Collapse
No announcement yet.

Piep stuur

Collapse
X
 
 • Sorteren
 • Tijd
 • Toon
Clear All
new posts

  Piep stuur

  Er zit een piep in het stuur, die echt vanuit het stuur binnen lijkt te komen. Erg goed hoorbaar. Bij maximaal indraaien naar rechts of links hoorbaar. Als je echter het moment weet waar hij piept, en hij staat stil en je draait dan het stuur heel licht dan hoor je ook die piep.

  Ik kan me herinneren uit een ver verleden dan ik het vaker gehoord had en het dan ineens weer weg was... En weg bleef. Zal nu ook wel zijn. Denk ik... En zoals ik het zei het lijkt echt uit het stuur zelf te komen. Als je heel snel scherp instuurt, dan is de piep trouwens erg kort en zachter, en als je dan rustig aan doet duurt het een heel stuk langer. Verder niks merkbaar, dus niet geks met het rijden helemaal niks. Geen klak geluid.

  #2
  Heb je al achter het stuurkapje gekeken of daar geen muis opgesloten zit? Zou ook piepen als ik in de rondte wordt gedraaid
  www.naafdopjes.nl Te koop: 1988 340 Basic CVT *nieuwstaat*

  Comment


   #3
   Ja, of wellicht dat het dashboard een beetje tegen het stuur aandrukt omdat ik dat instrumentenpaneel eruit gehaald heb. Kan ook. Al was het daarvoor ook alleen minder had ik het idee. Dus dat ik die schroeven van dat bovenste latje beter moet aandraaien. Maar geen muis

   Comment


    #4
    piep zei de muis in het teller huis

    Comment


     #5

     Comment


      #6
      Mijn vorige 340 had het, mijn huidige 360 ook. Ik kan het niet traceren en het lijkt geen kwaad te kunnen. Ik denk dat het gewoon bij een oudere auto met oud plastic hoort. Als er geen rare speling of weerstand in het stuurhuis zit zou ik me er niet te veel zorgen over maken. Misschien dat wat siliconenspray rondom het stuurhuis helpt, maar ik heb mijn twijfels.
      MG B Roadster 1979 ZL-26-TF
      Volvo 360 GLT 1988 XZ-768-F

      Comment


       #7
       Komt vanaf het dashboard af. Als je die een beetje optilt tijdens het draaien is het geluid veel minder. Toen dacht ik, oke dat is dus het dashboard. Nu is het geluid ook weer veel minder. Het is niks kwalijks.

       Comment

       Working...
       X